Kutu profil ve açık profilden imal edilen bu sistem dikey taşıyıcılar, yatay taşıyıcılar ve taşıyıcı tablalardan oluşmaktadır. Çelik sacların özel kıvrımlar verilerek taşıyıcılığı arttırılan bu sistemde sac kalınlıkları rafa yüklenecek ürünlerin ağırlığına ve ebatlarına göre farklılık göstermektedir.
Her türden ürünün yüklenebileceği hafif yük raf sistemlerinde(mini rack) yükleme el ile yapılmaktadır. Hafif ve orta ağırlıktaki yüklerin depolanmasında kullanılan bu sistem arşiv kolileri ve yedek parça depoları için ideal bir kullanım sağlamaktadır. Bu raf sisteminde kullanılan malzemeler kaliteli ve dayanıklı bir yapıya sahip olduğundan dolayı ürünler stoklama ve saklama aşamasında hiçbir şekilde zarar görmemektedir. Renklendirilmesinde elektro statik toz boya kullanılan sistemde raflar hiçbir şekilde paslanma ve deformeye uğramamaktadır.
Bu sistemde projelendirme alanın mimari projesi üzerinden yapılmaktadır. Mimari proje üzerinden sanal ortamla oluşturulan projede malzeme kalınlıkları, raf sayıları, raf yükseklikleri ve ünite yükseklikleri depolanacak malzemeye göre belirlenmektedir. Sanal ortamda oluşturulan projede güvenlik ilk planda tutulmaktadır. Alandan maksimum verim sağlamak için birkaç alternatifli proje oluşturulmaktadır. Raf sıraları arasındaki mesafe ve koridorların belirlenmesi bu aşamada gerçekleşmektedir. Proje oluşturulduktan sonra üzerinde son değişiklikler yapılmak üzere müşteriye iletilmektedir. Müşteri ile yapılan son rötuşlardan sonra proje en kısa sürede gerçekleştirilmektedir.
Bilgisayar ortamında oluşturulan proje ile bire bir aynı olarak montaj yapılmaktadır. Raf yükseklikleri ve üzerindeki ürün ağırlıklarına göre gerektiğinde yere sabitlenmektedir. Bu sistemde raflar koridor aralıkları üzerinden üst bağlantılar aracılığıyla birbirlerine sabitlenerek tamamen güvenli bir sistem oluşturulmaktadır.